Volg BlackBird

Kantoor (op afspraak):
Mechelsesteenweg 52 bus 6
2220 Heist-op-den-Berg

Maatsch. zetel:
Oudenbos 96b, 3202 Rillaar
Ond. Nr. BE 0786.382.859

BlackBird First Class

Start: 20-10-2023    
Best Western Plus Aldhem Hotel

Praktische informatie

Lees meer op deze pagina:

WAAROM
DIT
TRAJECT?

BlackBird First Class is het meest complete begeleidingstraject, waarbij je start met een vijfdaags programma waar jij de volledige skillset leert van een investeerder-ondernemer én jouw strategisch actieplan uitwerkt voor je bedrijf en je ondernemerschap. Daarna identificeer je jouw meest prioritaire challenge, oftewel de volgende grote sprong die je wil maken met je onderneming. In een traject van 12 maanden implementeer je vervolgens jouw persoonlijke challenge onder begeleiding van onze docenten en een panel van experten.

Na dit traject zal jij de kennis bezitten én de nodige stappen hebben gezet om:

 • de waarde van je bedrijf te verhogen dankzij een beter begrip van cashflow en value drivers
 • succesvol financiering op te halen of investeerders aan te trekken
 • zelfsturing te installeren door verantwoordelijkheden te delegeren en een managementteam uit te bouwen
 • je zakelijke- en privévermogen te optimaliseren
 • aandelentransacties te structureren waardoor je tijdig je ondernemersrisico beperkt en je jouw bedrijf kunt laten groeien door overnames, of je exit te realiseren indien je wil overlaten.

TRAJECT IN VOGELVLUCHT

Fase 1

BlackBird
Business Class

5 dagen (aansluitend)

 • Opleidingstraject om jouw skillset als investeerder-ondernemer te ontwikkelen rond 3 belangrijke topics:
  • Continuïteit en groeistructuren
  • Waardecreatie en financial performance
  • Vermogen en ondernemersrisico
 • Tijdens dit programma krijg je niet enkel alle relevante kennis en inzichten aangeleerd door de docenten, je past meteen toe wat je leert en werkt al deze zaken uit voor je eigen business case. Hierdoor verzeker jij jezelf ervan dat dit traject niet eindigt met een werkboek in de kast, maar met direct implementeerbare acties.
 • De docenten die jou begeleiden tijdens deze 5 dagen zijn experten en ervaringsdeskundigen met een bewezen track record.
Overzicht per dag (video) Gedetailleerd inhoudelijk overzicht (pdf)
Fase 2

Hatching
session

1 dag (2 maanden na de Business Class)

 • 2 maanden na de BlackBird Business Class heb jij voldoende zicht op de implementatie die moet gebeuren om jouw volgende grote sprong als ondernemer te realiseren.
 • Tijdens deze sessie geef jij vorm aan jouw challenge: de business case die je in het volgende jaar samen met ons zal realiseren.
Fase 3

Challenge
session

3 dagen (gespreid over 9 maanden)

 • Ieder kwartaal komen we samen met jouw challenge-groep. We laten maximaal 10 tot 20 ondernemers toe per groep.
 • Tijdens deze dagen werk je aan je eigen businesscase. Je evalueert de huidige stand van zaken en stelt jouw volgende actiepunten scherp.
  • Onder begeleiding van Andy Coomans en een panel van experten, welke specifiek worden geselecteerd op basis van de challenges binnen jouw groep. Deze sessies zijn zeer interactief met een hoge aandacht voor jouw individuele case.
  • De aanwezige ondernemers versterken elkaar met frisse ideeën of alternatieve methodes om de volgende fase in jouw challenge tot een succes te brengen.
  • Deze combinatie maakt het traject waardevoller, concreter en diepgaander dan wanneer je aan de slag zou gaan met bijvoorbeeld een business coach of een adviesraad.
Fase 4

Flight proof
session

1 dag (14 maanden na de Business Class)

 • Tijdens deze laatste sessie blikken we terug op jouw parcours d.m.v. een grondige evaluatie en brengen we verdere optimalisatiepunten in kaart.
  We dagen je nog een laatste keer uit om opnieuw next level te denken.
Verwacht je niet aan louter theoretische modellen of zweverig guru-gedoe. Wel aan praktische, hands-on kennis op niveau van de (gevorderde) kmo-ondernemer. Om te kunnen deelnemen aan dit traject is het dus belangrijk dat jij reeds beschikt over de fundamentele kennis van het ondernemerschap.

Wanneer jij een goed draaiende kmo hebt gebouwd (ook al is dat werk nooit klaar), sta jij op het meest kritische punt in je ondernemerschap. Maar liefst 8 op 10 ondernemers komen nooit verder. Ze weten hoe ze hun bedrijf op een goede manier kunnen managen, een bedrijf dat al hun tijd opslorpt en dat niet zonder de ondernemer zou kunnen overleven. En daarmee plaats jij jezelf, vaak zonder het te beseffen, in een zeer kwetsbare en risicovolle situatie. Via dit traject begeleiden wij je in jouw evolutie van hardwerkende ondernemer met een mooie kmo naar geslaagd investeerder-ondernemerschap.

DOCENTEN

De docenten die jou zullen begeleiden tijdens het BlackBird First Class traject zijn experten en ervaringsdeskundigen met een bewezen track record. De kennis die je opdoet is van een hoog niveau en komt recht uit de praktijk. In geen enkele andere opleiding komen alle topics en inzichten aan bod die je hier ontvangt.

De tijd die jij in dit traject investeert, zal veruit de grootste impact hebben op jouw toekomst en die van je bedrijf.
Andy Coomans
Hoofddocent
BlackBird Business Class
 • 20 jaar expertise in ondernemen
 • Investeerder in meerdere bedrijven
 • Verkocht eerste bedrijf in een miljoenentransactie
 • Auteur van 2 ondernemersboeken
Facts in vogelvlucht
De gastdocenten voor de volgende editie worden op dit moment nog geselecteerd. In het vorige traject waren dit o.a.
Wouter Torfs
Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs
Familiebedrijven en generatieoverdracht
Michiel Pouillon
Michiel Pouillon, Partner bij Quorum Law
Shareholders en M&A contracten

Doorheen de challenge sessions maak je kennis met een panel van experten. Iedere sessie wordt bijgewoond door een gecertificeerd specialist of topondernemer. Zij werken samen met jouw challenge-groep aan de concrete volgende punten van jouw business case en geven inzichten om jouw traject tot een goed einde te brengen. Aangezien de experten per traject gekozen worden in functie van de individuele challenges, worden zij pas bekend gemaakt na de hatching session.

CONCREET
EN
PRAKTISCH

 • Een exclusief high-end begeleidingstraject van 14 maanden, gericht op kmo-ondernemers die al verder staan dan in de fundamenten van het ondernemerschap.
 • In totaal 9 dagen even helemaal weg uit je bedrijf op inspirerende toplocaties, om te werken aan het actieplan van jouw toekomststrategie en de volgende fase van je bedrijf.
 • 72+ uur opleiding en begeleiding op topniveau door inspirerende ervaringsdeskundigen en experten waarmee jij unieke kennis opdoet die je nergens anders aangereikt krijgt. We rekenen af met je bedrijfsblindheid en dagen je uit.
 • Een arsenaal aan implementatietools en hulpmiddelen die je tijdens het traject aangereikt krijgt om je actieplan meteen in de praktijk te installeren (of te delegeren aan je team).
 • 27+ netwerkmomenten om te verbinden met gelijkgestemde ondernemers, verschillende groepsmomenten waarbij je samen met andere ondernemers rond bepaalde topics ideeën uitwisselt en enkele inspirerende avondactiviteiten (gratis aangeboden, aanwezigheid niet verplicht).

 

 

Start: Vrijdag 20-10-2023

Locatie

Best Western Plus Aldhem Hotel
Jagersdreef 1
2280 Grobbendonk

Startuur:

8:30u

Deelnameprijs per persoon

Deze opleiding komt in aanmerking voor 30% subsidiëring via kmo-portefeuille.
Eigen investering na aftrek kmo-portefeuille:
€ 10.169 excl. BTW
Heb je een specifieke vraag? Stuur een e-mail naar info@blackbirdevents.be

Interesse om deel te nemen?

Om te verzekeren dat jij maximale waarde uit dit traject zult halen, plannen we graag een vrijblijvende kennismaking met een medewerker van het BlackBird team. Tijdens deze korte audit leren wij jou en je bedrijf beter kennen én ontdekken we jouw ambities en struikelblokken. Daarna kunnen we samen zeer gericht in kaart brengen welke onderwerpen het meest relevant zijn voor jouw volgende stappen als ondernemer. Deze kennismaking verzekert jou ervan dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van de deelnemers.

Jouw naam: *

Bedrijf: *

Telefoonnummer: *

E-mailadres: *

We delen je gegevens niet met derden en blijven je niet ongewenst of ongevraagd lastigvallen met e-mailings. We respecteren jouw privacy.

Oeps! Je ei werd niet gelegd want je vergat een formulierveld in te vullen. Maar geen nood, je krijgt een herkansing. De velden met een sterretje hebben we nodig. Vul je deze alsnog in?
Belangrijk:
Om het maximum uit dit traject te halen, raden we je aan om tijdens het programma in het hotel te verblijven. Zo kan je ook ’s avonds verbinden met andere ondernemers, blijf je 100% gefocust op het traject en mis je geen enkel waardevol moment.
Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille.

BlackBird Business Events is geregistreerd dienstverlener voor opleidingen, ons registratienummer is DV.O245208.