Volg BlackBird

Kantoor (op afspraak):
Mechelsesteenweg 52 bus 6
2220 Heist-op-den-Berg

Maatsch. zetel:
Oudenbos 96b, 3202 Rillaar
Ond. Nr. BE 0786.382.859

BlackBird Buy-and-Build Class

18-09-2024 tem. 21-09-2024    
Capellebeemden, Laakdal

Lees meer op deze pagina:

INHOUD

In een wereld waar de War for Talent woedt, prijsdruk toeneemt en consolidatie onontkoombaar wordt, is de buy-and-build strategie dé snelweg naar duurzaam succes voor jouw kmo. Wanneer organische groei stagneert, is groeien door overnames dé manier om waarde te creëren en de toekomst van je bedrijf te waarborgen.

Tot op heden was het voor kmo-ondernemers moeilijk om relevante kennis te vergaren over deze steeds vaker toegepaste groeistrategie. Dat verandert met de BlackBird Buy-and-Build Class. In deze unieke opleiding van 4 dagen krijg jij een diepgaand overzicht van alle mogelijkheden, ontgrendel je alle geheimen van een succesvolle groeistrategie via overnames en creëer je jouw eigen buy-and-build actieplan, klaar om direct in de praktijk te brengen.

Dag 1

Prepare

 • Ontdek de fundamenten en verschillende modellen van een succesvolle buy-and-build strategie.
 • Analyseer de sectordynamieken op macro- en mesoniveau en zet deze om in strategische opportuniteiten.
 • Bepaal welke synergievoordelen waarde zullen creëren binnen jouw strategie.
 • Maak van je kmo een platformbedrijf dat in staat is om succesvol nieuwe overnames te stroomlijnen tot een grote geheel.
Dag 2

Identify

 • Bouw een acquisitie longlist en leer snel de juiste overnametargets te identificeren.
 • Creëer een efficiënte pre-deal pipeline die je toelaat om overnametargets vanop afstand te screenen op diverse criteria (financieel, investeringsrendement, synergiewaarde, enz.).
 • Leer hoe je overnametargets benadert en overtuigt.
 • Krijg een grondig inzicht in de dynamieken op waardebepaling binnen een buy-and-build scenario.
Dag 3

Buy

 • Ontdek de verschillende dealstructuren voor een buy-and-build strategie (o.a. fusie, overname, kopen uit faillissement, corporate venturing, franchise).
 • Leer hoe je succesvol overnames kan doen op eigen financiële kracht of met extern kapitaal (o.a. Private Equity)
 • Ontdek manieren om commitment te verzekeren van de eigenaars van overgenomen bedrijven en bepaal hoe zij mee kunnen participeren of investeren in de groep.
 • Krijg een helder inzicht in alle stappen van het buy-proces, de contracten en hoe je de due diligence voert, alvorens een nieuwe acquisitie te finaliseren.
Dag 4

Build

 • Ontdek hoe je maximale waarde realiseert via doorgedreven synergiën.
 • Stel een gestandaardiseerd post-merger integratieplan op om na overname snel resultaat te behalen met een minimale foutenmarge.
 • Leer hoe je een gestroomlijnd hr-beleid en change-management plan opzet en hoe je teams uit verschillende entiteiten laat samenwerken aan een groter geheel.

VOOR
WIE?

De BlackBird Buy-and-Build Class is bedoeld voor kmo-ondernemers die strategische groei via overnames overwegen. Of je nu een kleine sectorgenoot wil overnemen als eerste stap, of als sterke groeier een versnelde acquisitiegolf in je sector wil ontketenen met externe financiering zoals Private Equity – dit opleidingstraject is op maat gemaakt voor jou.

Als je nog geen stevige basis hebt in financiering, overnames of financieel management, raden we aan om eerst onze BlackBird Business Class te volgen. In de Buy-and-Build Class bouwen we verder op de kennis die daar wordt behandeld, en we garanderen 100% nieuwe inzichten, zelfs voor eerdere deelnemers van de BlackBird Business Class.

Ik wil meer weten over de BlackBird Business Class

DOCENTEN

BlackBird Buy-and-Build Class editie september 2024

Andy
Coomans

Hoofddocent

Andy Coomans - Hoofddocent

 • Investeerder in meerdere bedrijven
 • Verkocht eerste bedrijf op 37-jarige leeftijd in een miljoenentransactie
 • Auteur van 2 ondernemersboeken, 3.000+ exemplaren verkocht
Vanuit zijn carrière als strategisch consultant ondersteunde hij honderden ondernemers in de zoektocht naar hun ideale marktpositie en identiteit, én bouwde hij samen met zijn echtgenote Daisy een top-100 marketing agency uit in Vlaanderen, dat hij op 37-jarige leeftijd verkocht aan zijn management in een miljoenentransactie. Sindsdien participeert hij actief in meerdere start-ups en kmo’s waardoor hij beschikt over een brede sectoroverstijgende kennis. Andy is allesbehalve een guru met een feel-good verhaal of zweverige context. Hij gebruikt zijn Kempense ‘botten in de modder’ attitude om ook de harde kant van het ondernemen te benoemen. Zijn verhaal, doorspekt met eigen relevante ervaringen, is daardoor heel herkenbaar en inspirerend.

Michiel
Pouillon

Hoofddocent

Michiel Pouillon - Hoofddocent

 • Advocaat aan de balie van Antwerpen, partner bij Quorum Law
 • Adviseur van bedrijven (vb. Engie, Visma) in fusies en overnames
 • Expertises: M&A, corporate, herstructurering, banking & finance
Michiel Pouillon is Partner bij Quorum Law, een legal boutique gespecialiseerd in Corporate, M&A en Tax. Michiel legt zich toe op vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen. Hij adviseert cliënten (vb. Visma, Engie, Van Moer Logistics) in alle mogelijke aspecten van fusies en overnames, investeringen en herstructureringen. Als advocaat is hij verbonden aan de balie van Antwerpen. Tijdens de Buy-and-Build Class neemt Michiel de derde dag van het programma voor zijn rekening. Hij behandelt daarbij alle aspecten van hoe je een buy-and-build transactie opzet. Zowel de verschillende dealstructuren als incentiveringsmechanismen en samenwerkingsafspraken onder eigenaars komen hierbij uitgebreid aan bod.

Bart
Verhelst

Gastdocent

Bart Verhelst - Gastdocent

 • Founder IT Provider
 • CEO kmo-divisie AXI
Bart Verhelst startte IT Provider vanuit zijn garage en schaalde deze tot een omzet van 3 mio eur waarna hij inzette op een buy-and-build strategie. Hij professionaliseerde het bestuur, trok investeerders aan en deed meerdere acquisities. Tegen 2024 groeide het bedrijf naar een omzet van 9 miljoen euro en een EBITDA van 2,5 mio eur met 30 medewerkers. Strada en Partners, een private-equityfonds van 240 mio eur kocht de IT Provider Group en bracht het in portefeuille onder AXI (omzet van 75 mio eur, 160 medew., EBITDA 8,5 mio eur). Bart werd partner bij de AXI-groep en sindsdien is hij CEO van de kmo-divisie. In deze rol zal hij de buy-and-build strategie van de AXI-groep verder uitrollen. Tijdens de Buy-and-Build Class zal Bart samen met zijn partner Carolien Dewitte spreken over de menselijke integratie (HR en cultuur) van een buy-and-build strategie.

Carolien
Dewitte

Gastdocent

Carolien Dewitte - Gastdocent

 • Master personeelswetenschappen Antwerp Management School
 • HR-manager Dewaele Vastgoed
 • HR-consultant AXI
Carolien Dewitte kan terugblikken op een boeiende carrière als HR Business Partner bij grote bedrijven zoals Gouden Gids en Ergo Life. In 2018 werd ze HR-manager bij Dewaele Vastgoed. In die rol begeleidde ze de groep tijdens een periode van overnames binnen hun buy-and-build strategie. In slechts vijf jaar tijd zorgde ze voor een HR- en cultuur­verandering tijdens de groei van 150 naar meer dan 300 medewerkers. Momenteel werkt Carolien samen met haar partner Bart Verhelst als HR-consultant binnen de AXI-groep, waar ze samen het ambitieuze groeiplan ondersteunen. Tijdens de Buy-and-Build Class zal Carolien samen met haar partner Bart Verhelst spreken over de menselijke integra­tie (HR en cultuur) van een buy-and-build strategie.

Maxim
Sergeant

Gastdocent

Maxim Sergeant - Gastdocent

 • Founder & board member Dorst Technology
 • Founder Bakeronline
 • Guest lecturer aan Universiteit Gent
Maxim Sergeant lanceerde Bakkersonline in 2012, een foodtech bedrijf dat online bestellen bij de bakker faciliteert. Door middel van een krachtige buy-and-build M&A strategie internationaliseerde Maxim het bedrijf, waarbij hij diverse internationale concurrenten overnam. In 2018 koos Maxim ervoor om het groeipad van het inmiddels internationale Bakeronline verder te ondersteunen via corporate venturing, waarbij hij een participatie verkocht aan de Belgische multinational Puratos.

Wat Maxim voor bakkers heeft betekend, wil hij ook realiseren voor de horeca. In 2020 richtte hij Dorst Technology op, waarmee hij digitale menukaarten en contactloze bestellingen in restaurants en cafés mogelijk maakt. Sindsdien heeft hij met deze onderneming ook verschillende Belgische overnames gerealiseerd in een buy-and-build strategie, waardoor Dorst Technology binnen enkele jaren marktleider werd.

Toon
Bossuyt

Gastdocent

Toon Bossuyt - Gastdocent

 • CEO BOSS paints en colora sinds 2005
 • Retail Manager colora tussen 2000 en 2005
 • Winnaar Etion Leadership award 2019
Toon Bossuyt is CEO van BOSS paints, de grootste familiale producent van gebouwenverven in België. Hij is medeaandeelhouder en lid van de 3de generatie familie Bossuyt.

Dankzij colora slaagde BOSS paints erin om een relevante en onafhankelijke speler in de verfsector te blijven naast de grote DHZ-ketens. Onder leiding van Toon werd de winkelformule geprofessionaliseerd en sterk uitgebreid tot 60 winkels vandaag, in België en Nederland.

Toon is een mensgericht ondernemer die de zaken vertelt zoals ze zijn. Tijdens de Buy-and-Build Class deelt hij - samen met Korneel Verhaeghe - hoe colora het ondernemerschap van zijn franchisenemers kon koppelen aan de kracht van een grotere groep.

Korneel
Verhaeghe

Gastdocent

Korneel Verhaeghe - Gastdocent

 • Commercieel Directeur BOSS paints B2B & B2C
 • Country Manager colora tussen 2017 en 2020
 • Spar (Retail Partners Colruyt Group) van 2003 tot 2017
Korneel Verhaeghe startte zijn carrière bij Colruyt Group, waar hij mee bouwde aan de conversie van Spar naar een moderne, succesvolle franchisingformule, gestoeld op een uitstekende samenwerking met de franchisenemers. Hij vervulde er meerdere rollen, zoals regiomanager, hoofd opleidingen en area expansion manager.

Bij BOSS paints startte hij in 2017 als countrymanager colora, en kreeg in 2020 de verantwoordelijkheid over zowel het B2B-cliënteel (schilderbedrijven) als de retail organisatie.

Tijdens de Buy-and-Build Class vertelt hij - samen met Toon Bossuyt - over de grote principes én de kleine verhalen van franchising: bouwen van vertrouwen, contracten, rechten en plichten, incentivering, beëindigingen, overnames, enz. Hij deelt ook graag hoe colora een succesvolle webshop lanceerde, mét enthousiaste steun van de zelfstandige franchisenemers.

Bovendien zal de BlackBird Buy-and-Build Class enkele boeiende gastdocenten verwelkomen. Zij worden binnenkort op deze pagina toegevoegd.

CONCREET
EN
PRAKTISCH

 • Een exclusief high-end begeleidingstraject, gericht op kmo-ondernemers die hun onderneming verder willen laten groeien via overnames.
 • 4 dagen even helemaal weg uit je bedrijf op een inspirerende toplocatie, om te werken aan het actieplan van jouw buy-and-build strategie.
 • 32 uur training op topniveau door inspirerende ervaringsdeskundigen en experten waarmee jij unieke kennis opdoet die je nergens anders aangereikt krijgt.
 • Naast een arsenaal aan implementatietools en hulpmiddelen die je tijdens dit traject aangereikt krijgt, zal je na dit traject een concreet actieplan in handen hebben om jouw buy-and-build strategie meteen uit te voeren.
 • 12+ netwerkmomenten om te connecteren met kmo-ondernemers, ideeën uit te wisselen en te werken rond de topics die aan bod komen tijdens de BlackBird Buy-and-Build Class. Hierdoor ontstaan er tussen onze deelnemers frequent boeiende gesprekken over onderwerpen die zelden op andere netwerkevenementen worden besproken.
 • Na je deelname krijg je toegang tot een lerend netwerk van ondernemers en ontvang je regelmatig uitnodigingen om deel te nemen aan hosted evenings. Deze netwerkmomenten van hoge kwaliteit worden je kosteloos aangeboden in samenwerking met onze partners.

 

 

Woensdag 18-09-2024 tem. zaterdag 21-09-2024

Locatie

Capellebeemden, Laakdal
Capellebeemden 1

Startuur 

08:30u

Tijdens deze Buy-and-Build kan je deelnemen aan 2 gratis Hosted Evenings in de buurt van de opleidingsvenue én geniet je van een slotdiner aan het einde van de vierdaagse. Meer ontdekken over de Hosted Evenings en de BlackBird Community? Kijk snel op onze Community-pagina.

Interesse om deel te nemen?

Om te verzekeren dat jij maximale waarde uit dit traject zult halen, plannen we graag een vrijblijvende kennismaking met een medewerker van het BlackBird team. Tijdens deze korte audit leren wij jou en je bedrijf beter kennen én ontdekken we jouw ambities en struikelblokken. Deze kennismaking verzekert jou ervan dat je voldoende waarde uit het begeleidingstraject zult halen en helpt ons proactief in te spelen op de noden van de deelnemers.

Jouw naam: *

Bedrijf: *

Telefoonnummer: *

E-mailadres: *

We delen je gegevens niet met derden en blijven je niet ongewenst of ongevraagd lastigvallen met e-mailings. We respecteren jouw privacy.

Oeps! Je ei werd niet gelegd want je vergat een formulierveld in te vullen. Maar geen nood, je krijgt een herkansing. De velden met een sterretje hebben we nodig. Vul je deze alsnog in?
Belangrijk:
Om het maximum uit dit traject te halen, raden we je aan om tijdens het programma in de omgeving te overnachten. Zo kan je ook ’s avonds verbinden met andere ondernemers, blijf je 100% gefocust op het traject en mis je geen enkel waardevol moment.
Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille.

BlackBird Business Events is geregistreerd dienstverlener voor opleidingen, ons registratienummer is DV.O245208.