Volg BlackBird

Kantoor (op afspraak):
Mechelsesteenweg 52 bus 6
2220 Heist-op-den-Berg

Maatsch. zetel:
Oudenbos 96b, 3202 Rillaar
Ond. Nr. BE 0786.382.859

BlackBird Business Class

20-11-2024 tem. 24-11-2024    
Capellebeemden, Laakdal

Lees meer op deze pagina:

INHOUD

Tijdens de BlackBird Business Class maak je kennis met innovatieve ondernemerstechnieken die gebruikt worden in vooraanstaande internationale bedrijven, aangepast en afgestemd op de specifieke behoeften van de Belgische kmo.

Na dit traject van 5 dagen ben jij in staat om:

 • zelfsturing te implementeren door verantwoordelijkheden te delegeren en een managementteam uit te bouwen
 • de waarde van je bedrijf te verhogen dankzij een beter begrip van financieel management, rendementsoptimalisatie, cashflow en value drivers
 • succesvol financiering op te halen of investeerders aan te trekken dankzij een duidelijk zicht op de mogelijkheden en technieken
 • jouw bedrijf te laten groeien door overnames, fusies of synergieën
 • jouw zakelijke- en privévermogen te optimaliseren door tijdig je aandelenvermogen en vennootschapsstructuur anders te structureren
 • een duidelijke strategie te bepalen over hoe je op korte of lange termijn je bedrijf geheel of gedeeltelijk kan overlaten dankzij een heldere kijk op de opties.

Tijdens dit programma krijg je unieke technieken, kennis en inzichten aangeleerd door de docenten, je past meteen toe wat je leert en werkt al deze zaken uit voor je eigen business case. Hierdoor verzeker jij jezelf ervan dat dit traject niet eindigt met een werkboek in de kast, maar met direct implementeerbare acties.

GRATIS
TEASER

Benieuwd naar de BlackBird Business Class? Via deze videoteasers krijg je een introductie tot enkele topics die aan bod komen tijdens deze vijfdaagse opleiding en verwerf je een unieke impressie van de live-editie.

Bedrijfswaarde creëren vanaf het begin.
Jouw onderneming als hefboom gebruiken?
Kopen of bouwen als groeistrategie?
Krijg toegang tot deze video

ZIJ GINGEN
JOU VOOR

Meest gehoorde quote van deelnemers:

“Ik had deze opleiding 10 jaar eerder moeten volgen!”

Nicolas De Smet
The List Media
David Ketteridge
Reset
Sven Dekeyser
Key-Tec
Bekijk alle testimonials

VOOR
WIE?

De BlackBird Business Class is bedoeld voor ondernemers met een kmo die voorbij het punt willen geraken waarop de groei of het rendement van hun onderneming stagneert, terugvalt of hogere ambities willen waarmaken.

Dit traject is onmisbaar wanneer jij als ondernemer in de driver seat wil zitten bij de meest ingrijpende beslissingen in je ondernemerschap. De experten waarmee jij je omringt zoals je accountant of overname-adviseur werken op basis van het bedrijf dat jij gebouwd hebt. Zij zullen je bedrijf niet in jouw plaats besturen of op een andere manier structureren. Daarvoor zorgt de BlackBird Business Class, waardoor jij veel meer waarde uit de samenwerking met je raadgevers zult kunnen halen op de belangrijkste momenten in je ondernemerschap.

Wat doen de deelnemers na de BlackBird Business Class?

7%

Kapitaalronde voorbereiden

28%

Buy-and-build strategie opzetten

14%

Aandelentransactie voorbereiden

28%

Groeistrategie uitwerken

12%

Zelfsturing verhogen

11%

Nieuwe activiteit lanceren

DOCENTEN

Verwacht je niet aan louter theoretische modellen of zweverig guru-gedoe. De docenten die jou begeleiden tijdens dit traject zijn experten en ervaringsdeskundigen met een bewezen track record. De kennis die je opdoet is van een hoog niveau en komt recht uit de praktijk. In geen enkele andere opleiding komen alle topics en inzichten aan bod die je tijdens deze vijf dagen ontvangt. De tijd die jij in dit traject investeert, zal veruit de grootste impact hebben op jouw toekomst en die van je bedrijf.
BlackBird Business Class

Andy
Coomans

Hoofddocent

Andy Coomans - Hoofddocent

 • Investeerder in meerdere bedrijven
 • Verkocht eerste bedrijf op 37-jarige leeftijd in een miljoenentransactie
 • Auteur van 2 ondernemersboeken, 3.000+ exemplaren verkocht
Vanuit zijn carrière als strategisch consultant ondersteunde hij honderden ondernemers in de zoektocht naar hun ideale marktpositie en identiteit, én bouwde hij samen met zijn echtgenote Daisy een top-100 marketing agency uit in Vlaanderen, dat hij op 37-jarige leeftijd verkocht aan zijn management in een miljoenentransactie. Sindsdien participeert hij actief in meerdere start-ups en kmo’s waardoor hij beschikt over een brede sectoroverstijgende kennis. Andy is allesbehalve een guru met een feel-good verhaal of zweverige context. Hij gebruikt zijn Kempense ‘botten in de modder’ attitude om ook de harde kant van het ondernemen te benoemen. Zijn verhaal, doorspekt met eigen relevante ervaringen, is daardoor heel herkenbaar en inspirerend.

Wouter
Torfs

Gastdocent

Wouter Torfs - Gastdocent

 • 35 jaar CEO van Schoenen Torfs
 • Bracht het familiebedrijf van 26 naar 80 winkels
 • Auteur van 2 boeken
Wouter Torfs stond als derde generatie maar liefst 35 jaar aan het roer als CEO van het gelijknamige familiebedrijf Schoenen Torfs. In diezelfde periode bouwde hij het bedrijf verder uit tot een nationale speler met 80 winkels en een omzet van 144 miljoen. De voorbije jaren bereidde hij zijn opvolging zorgvuldig voor om begin 2023 de fakkel door te geven aan Lise Conix. Zelf maakt hij tijd om andere engagementen op te nemen, zoals het voorzitterschap van non-profit organisatie CAW. Tijdens dit programma zal Wouter spreken over dynamieken in familiebedrijven en het voorbereidingstraject dat iedere ondernemer doormaakt om in zijn opvolging te voorzien.

Michiel
Pouillon

Gastdocent

Michiel Pouillon - Gastdocent

 • Advocaat aan de balie van Antwerpen, partner bij Quorum Law
 • Adviseur van bedrijven (vb. Engie, Visma) in fusies en overnames
 • Expertises: M&A, corporate, herstructurering, banking & finance
Michiel Pouillon is Partner bij Quorum Law, een legal boutique gespecialiseerd in Corporate, M&A en Tax. Michiel legt zich toe op vennootschapsrechtelijke en commerciële geschillen. Hij adviseert cliënten (vb. Visma, Engie, Van Moer Logistics) in alle mogelijke aspecten van fusies en overnames, investeringen en herstructureringen. Als advocaat is hij verbonden aan de balie van Antwerpen. Tijdens dit programma zal Michiel spreken over contracting en de belangrijkste valkuilen bij samenwerkingen tussen vennoten (vb. shareholders’ agreement) en bij overnames.

Jo
Goossens

Gastdocent

Jo Goossens - - Gastdocent

 • Medestichter Stepstone
 • Bestuurder in diverse vennootschappen
 • 10 jaar actief als M&A partner bij SDM Corporate Finance Group
Jo Goossens heeft een gevarieerde carrière die hem uiteindelijk deed landen in de wereld van Corporate Finance. Dit laat hem toe zich in diverse sectoren te verplaatsen om van daaruit een strategische visie te vormen op waardering van bedrijven en het opzetten van succesvolle transacties. Centraal staat daarbij om aandeelhouders te begeleiden in het balanceren van de soms conflicterende belangen binnen zichzelf als aandeelhouder, ondernemer, manager en mens. Tijdens dit programma zal Jo spreken over waarderingsmethodes, hoe je deze als ondernemer benadert en wat de belangrijkste valkuilen zijn.

5
REDENEN
WAAROM

 1. 1.

  Ontvang kwalitatieve en to-the-point kennis over prangende ondernemerskwesties die je ondernemerschap een enorme boost zullen geven.

 2. 2.

  Een bijzonder korte terugverdientijd van jouw investering in deze opleiding dankzij het uitzonderlijke netwerk en de kennis en inzichten waarmee je meteen aan de slag kan.

 3. 3.

  Je komt terecht in een lerend, openhartig en gunnend ondernemersnetwerk van uitzonderlijke kwaliteit. Leer van elkaar, haal business op of exploreer samenwerkingen.

 4. 4.

  Na jouw deelname nodigen we je regelmatig kosteloos uit voor unieke netwerk- en belevingsmomenten.

 5. 5.

  Je krijgt van ons, 2 maanden na de Business Class, een gratis opvolgsessie (1 volledige dag) in kleine groep zodat we je progressie kunnen volgen en helpen bijsturen waar nodig.

WAAR EN WANNEER?

BlackBird Business Class  
- editie november 2024

Wanneer?

Woensdag 20-11-2024
tem. zondag 24-11-2024

Waar?

Capellebeemden, Laakdal


Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille. BlackBird Business Events is geregistreerd dienstverlener voor opleidingen, ons registratienummer is DV.O245208.
Tijdens deze Business Class kan je deelnemen aan 2 gratis Hosted Evenings in de buurt van de opleidingsvenue én geniet je van een slotdiner aan het einde van de vijfdaagse. Meer ontdekken over de Hosted Evenings en de BlackBird Community?
Kijk snel op onze Community-pagina.

JOUW VOLGENDE STAP?

Een kennismakingsevent

In een halve dag maak je kennis met de belangrijkste topics van de BlackBird Business Class. Je ontvangt een waardevol boekenpakket en we sluiten de avond af met een netwerkdiner.

BlackBird Experience Event

Wanneer?

Dinsdag 17-09-2024
van 13.00u tot 21.00u

Waar?

Capellebeemden, Laakdal

65% VOLZET
Info en inschrijven

Een persoonlijk gesprek

Een collega van ons onboardingteam gaat met jou in gesprek over jouw huidige situatie als ondernemer, de doelstellingen die je wenst te bereiken en hoe BlackBird jou daarin kan ondersteunen.

Jouw naam: *

Bedrijf: *

Telefoonnummer: *

E-mailadres: *

We delen je gegevens niet met derden en blijven je niet ongewenst of ongevraagd lastigvallen met e-mailings. We respecteren jouw privacy.

Oeps! Je ei werd niet gelegd want je vergat een formulierveld in te vullen. Maar geen nood, je krijgt een herkansing. De velden met een sterretje hebben we nodig. Vul je deze alsnog in?